Foredrag & kurser

1: Brug dine styrker på jobbet

Bruger du dine iboende styrker mere i hverdagen, så øger du din energi, dit engagementet og det giver oven i købet også et fagligt boost. Og det er endda videnskabeligt bevist. Desværre bruger de færreste af os vores styrker særligt ofte. Få redskaberne – og kom styrket igennem hverdagen.

Foredraget giver dig en række enkle redskaber til at kunne identificere dine egne og andres styrker. Du vil dermed have lettere ved at få brugt dine egne og dine kollegaers styrker meget mere i hverdagen, og det give et større engagement, et bedre samarbejde og en forøget glæde i hverdagen, der er til at tage at føle på.

Indhold: Det styrkebaserede tilgangsfundament, introduktion til de 24 personlige styrker på jobbet, vejledning til identifikation af styrkeoplevelser i hverdagen, bliv en ”styrkespotter”


2: Byd fremtiden velkommen

Mange arbejdsområder undergår i dag store forandringer. Arbejdsopgaverne ændrer karakter, kravene til medarbejderne skifter og de daglige strukturer undergår konstante forandringer. De mennesker, der håndterer svære udfordringer bedst, er dem der kan håndtere et paradoks: De ser på den ene side de barske kendsgerninger i øjnene, og på den anden side holder de fast i troen på, at de vil overvinde problemerne. Og den evne er ikke bare medfødt – den kan trænes. Kom og hør hvordan, så du kan byde fremtiden velkommen.

Udbytte: Konkrete redskaber, der kan hjælpe dig med at håndtere udfordringer, viden om hvad der kan gøres, når man står midt i forandringen, se hvilke udfordringer forandringer kan medføre – og hvordan du overvinder dem, indsigt i hvordan du kan være optimistisk, også når tingene virker uoverkommelige

Indhold: Forandringspsykologi, forandringskurven – almindelige reaktioner på væsentlige forandringer, de seks Ego-punkter og de tab forandringer kan medføre, optimisme – også i modvind.


3. Mental Robusthed

Styrker, der styrker!

I dag ligner ikke i går. I morgen er helt sikkert ikke som i dag. Og så er systemet i øvrigt lige gået ned. Omstruktureringer, effektivitetskrav og forandringer, stiller stadigt større krav til os mennesker på jobbet. God ledelse, trygge fællesskaber og medindflydelse er et nødvendigt fundamentet. Mental robusthed er din personlige psykologiske buffer, der sørger for at du står fast oven på fundamentet og ikke bliver blæst omkuld i stormvejr. Og mental robusthed kan heldigvis trænes og udvikles. 

Et af de vigtigste områder inden for udviklingen af mental robusthed er vores evne til at bruge vores personlige styrker i hverdagen Bruger vi vores personlige styrker optimalt, øger vi vores engagement, genererer mere energi, oplever meningsfuldhed og vi er mindre udsatte for stress. Der er alt at vide og intet at tabe her.

Foredraget sætter fokus på styrkerne, inddrager deltagerne i cases, kommer omkring styrkernes svagheder og endelig gives en konkret anvisning til, hvordan deltagerne selv kan finde deres egne styrker gennem en styrketest. Slutligt er der tips til, hvordan styrkerne kan bruges meget mere i hverdagen.

Udbyttet af foredraget er viden om styrkeanvendelse på jobbet og værktøjerne til at komme godt i gang med styrkearbejdet. Jeg sender selvfølgelig meget gerne en fil med vejledning til styrketest og øvrigt arbejdsmateriale, så I har det hele – plus lidt ekstra på skrift.


4: God kommunikation og godt samarbejde – også med dem, der ikke ligner dig

God kommunikation og godt samarbejde skaber langt bedre resultater og booster arbejdsglæden. Men nu er vi mennesker jo forskellige. Derfor har vi også forskellige opfattelser af, hvad god kommunikation er for en størrelse, og hvilken form for samarbejde, vi foretrækker. Så forskelligheden kan give karma eller drama i hverdagen!

Men heldigvis behøver det ikke være så besværligt. Gennem evolutionen har vi udviklet fire grundlæggende persontyper, og hver persontype har en foretrukken måde at kommunikere og samarbejde på. Så når du kender og genkender de fire persontyper, har du et særdeles effektivt redskab til en langt bedre kommunikation og et stærkere samarbejde – også med alle dem, der ikke ligner dig.

Foredraget byder på aha-oplevelser, personlighedstyper, eksempler og masser af grin. Omdrejningspunktet er de fire persontyper Føleren, Tænkeren, Handleren og Forandreren. Vi kommer omkring typerne og deres foretrukne kommunikations- og samarbejdspræferencer. Jeg har også et par filmklip med, vi er inde omkring hjernens kringelkroge, og endelig er der et par lynøvelser undervejs samt til sidst quizzen ”Kender du typen?”.

Udbyttet af foredraget er en række konkrete redskaber og indsigter, der med det samme kan bruges i kommunikation- og samarbejdssammenhænge, både internt og eksternt. Jeg sender selvfølgelig meget gerne en fil med arbejdsmateriale, så I har det hele plus lidt ekstra på skrift.


5: Positiv psykologi på jobbet

Den videnskabelige vej til mere trivsel og bedre resultater.

Positiv Psykologi er forskningen i, hvad det er der gør, at vi mennesker trives, udvikler os og lykkes med de ting, vi sætter os for at opnå. Det viser sig heldigvis, at der er en række fællestæk ved mennesker, der lykkes særligt godt. Og det bedste er, at vi alle kan træne og udvikle disse egenskaber gennem relativt enkle værktøjer og forståelser. Så blot fordi der er seriøs forskning bag, behøver det heldigvis ikke være en videnskab at bruge i praksis.

Foredraget tager dig omkring nogle overraskende måder, som hjernen fungerer på, har et par try-it-yourself-eksempler med, vender op og ned på vante forestillinger om, hvad der bringer os i mål og kommer så med en omgang Mental Fitness, hvor der præsenteres en række konkrete værktøjer, som virker.

Udbyttet af kurset er en lang række værktøjer til eksempelvis øget trivsel, bedre relationer, større engagement, mere viljestyrke, forøget robusthed, ændring af vaner og stærkere håbefuldhed. Alt sammen egenskaber, der biddrager til mere trivsel og øget faglighed. Så hvorfor egentlig udsætte succes?

Udbyttet af foredraget er en række konkrete redskaber og indsigter, der med det samme kan bruges nu og fremover. Jeg sender selvfølgelig meget gerne en fil med arbejdsmateriale, så I har det hele plus lidt ekstra på skrift.


6: Tag magten over vanerne og byd fremtiden velkommen!

Krybdyrstrategien til effektive forandringer.

Forandringer, forandringer, forandringer. De er der alle vegne. De kommer udefra, ovenfra og indefra. Krav om omstruktureringer og effektiviseringer på jobbet. Ønsker om livsstilsændringer i privaten. Det eneste, der efterhånden ikke ændrer sig, er, at i dag ikke er som i går, og at i morgen er en helt anden historie. Forandringer er der nok af.

Vi mennesker har forskellige strategier til at håndtere forandringer. Nogle forsøger at følge med ved at gøre mere og mere på flere og flere områder. De kæmper hele tiden med at forandre sig selv. Andre lader som ingenting og håber, at det grimme går væk af sig selv. De kæmper hele tiden mod forandringerne. Begge strategier mislykkes i længden, kampen er forgæves, og det koster på energikontoen. Men der er gode nyheder! Vi kan skabe varige forandringer uden at kæmpe. Heldigvis er der en tredje strategi, der virker – krybdyrstrategien.

Krybdyrstrategien tager udgangspunkt i den måde, som vores hjerne er skruet sammen på. Her bruges viljestyrke med omtanke, de grundlæggende menneskelige behov medtænkes, og krybdyrstrategien benytter sig frem for alt af en næsten ubegrænset ressource til forandringer – nemlig vanens magt. Vi er helt nede i reptilen, og det virker!

Foredraget vender rundt på den traditionelle tænkning omkring forandringer, dykker ned i hjernens veje og vildveje og argumenterer for, at nogle få veletablerede vaner er nøglen til den ønskede fremtid. Vi kommer omkring de 7 grundlæggende behov, der ofte stikker en kæp i hjulet for forandringer, over den optimale udnyttelse af viljestyrke, der er en begrænset ressource, og til hvordan man etablerer effektive vaner, som virker. Og som altid bruger jeg humoren som middel, forskningen som basis og forandringen som mål.

Udbyttet af foredraget er en række konkrete redskaber og indsigter, der gør reelle forandringer mulige nu og i fremtiden. Jeg sender selvfølgelig meget gerne en fil med arbejdsmateriale, så I har det hele plus lidt ekstra på skrift.


Kontakt & Booking

Send nemt en forespørgsel på et foredrag. Du kommer i direkte kontakt med Henriks formidler af foredrag, Athenas og får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato. Det er naturligvis helt uforpligtende.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.